Om os

House of Oliver Twist A/S er Danmarks ældste, selvstændige tobaksfabrik og samtidig verdens største eksportør af spundne tobakspastiller. Vi udvikler, producerer og sælger udelukkende tobakspastiller under navnet Oliver Twist®. Siden 1974 har virksomheden været ejet af samme familie, og det giver os en helt særlig styrke og dedikation, når det gælder om at gøre både forbrugere og vores ca. 40 medarbejdere tilfredse.

Idégrundlag

Oliver Twist tobakspastiller er et nydelsesmiddel til voksne forbrugere, der kan få dækket deres behov for nikotin uden de skadelige konsekvenser, som røgen medfører.

Mission

At afsætte, udvikle og producere røgfri tobak, der kan nydes af alle voksne brugere af nikotinholdige produkter. At afsætte vores produkter under ansvar for vores medarbejdere, ejere, samarbejdspartnere og det internationale samfund.

Vision

At samtlige rygere skal kende til eksistensen af OLIVER TWIST®. Oliver Twist skal være kategoriens stærkeste brand på de markeder, hvor House of Oliver Twist A/S er aktiv.

Historien

Kun ca. 160 danske virksomheder kan se tilbage på over 200 års historie. Vi er én af disse. Virksomheden kan spores helt tilbage til 1805, hvor tobaks-fabriqueur Peter Abraham Bock annoncerede for sit tobaks-spinderi i avisen. House of Oliver Twist A/S har gennem tiden skiftet ejerforhold og er i dag familieejet. Virksomheden blev grundlagt i København og holdt til her indtil 1927, hvor fynske ejere flyttede produktionen til Overgade i Odense.

Hvis du har interesse i en mere detaljeret gennemgang af fabrikken og samtidig et stykke dansk tobakshistorie så se tidslinien.

Avertiseements

1805

Peter Abraham Bock, tobaks-fabriquer, annoncerer for sit spinderi i Kiøbenhavnske Tidender, da han overtager dette efter faderens død.
Dette er det officielle stiftelses år for House of Oliver Twist A/S.

1810

Bock dør af koldfeber i november måned. Tobaksspinder Hans Henrich Groth opnår borgerbrev i juli og køber firmaet samme år.

1828

Virksomheden overdrages til Nicolai Frederik Bonnesen, der har arbejdet for Groth siden han var 13. Tobaksspinderlauget giver ham borgerbrev som tobaksspinder.

1873

Fabrikken videreføres af sønnen Nicolai Jacob Bonnesen

1877

Købmanden og handelsmanden Hermann Krüger overtager den af tobaksfabrikant Bock i 1805 grundlagte københavnske virksomhed.

1916

Hermann Krüger (N.F. Bonnesens Eftf.) omdannes til aktieselskab med Erik Peter Stokkebye som direktør. Han driver i forvejen tobaksfabrik i Odense.

Råvarer

Gode råvarer

Kun den absolute bedste tobakskvalitet anvendes til fremstilling af Oliver Twist tobakspastiller.
Vores producenter er udvalgt blandt de dygtigste tobaksfarmere, og hvert enkelt tobaksblad, vi modtager, bliver nøje vurderet for at sikre en ensartet kvalitet, der lever op til vores høje krav.

Håndværk

Høj Kvalitet

Alle trin i produktionen overvåges og analyseres for at sikre det bedste og sikreste produkt for forbrugeren. På siden af æsken er printet et 5-cifret nummer, som sikrer, at vi kan spore hele produktionsprocessen for den enkelte æske. Bortset fra selve tobakken er alle ingredienser samt folien til forpakningen af produktet godkendt til fødevarer.

Smag

Ægte Håndværk

Vi har helt bevidst valgt at bevare de gamle håndværkstraditioner, da vi mener, det giver en helt unik produktkvalitet. Det betyder, at vores produkter laves i hånden, præcis som man gør med en god cigar. På vores fabrik finder du medarbejdere, der kan spinde (dvs. rulle tobaksblade sammen til en streng), dæksmagere der kan strippe (skære tobaksbladets stængel væk) og sågar sovsemestre (som tilsætter smag til tobakspastillerne).